Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Křesťanští odborníci se sešli podruhé


Datum:

Setkání křesťanských psychologů, terapeutů a psychiatrů se konalo v Novém Adalbertinu v Hradci Králové.

Křesťanští odborníci se sešli podruhé

Křesťanští psychiatři, psychologové, terapeuté a poradci se sešli v polovině února. Druhé setkání sice navazovalo na první setkání, v mnohém ale bylo originální a nové. S biskupským vikářem pro pastoraci P. Janem Linhartem jsme zvolili jako přednášejícího vojenského kaplana kapitána Tomáše Mlýnka a volba byla výborná. P. Tomáš Mlýnek má zkušeností s prací v Afghánistánu a též v Keni.

Už samotné podrobnější představení řečníka bylo ne zcela tradiční. Kapitán Mlýnek hovořil velmi osobně, zcela běžné se staly jeho osobní zkušenosti, což je na takovém setkání nejen inspirující, ale i velmi důvěryhodné. Pomalu jsme se pokládali do otázek duševního a duchovního uzdravení. Aby k takovému šťastnému konci mohlo dojít, prošli jsme dlouhou cestu, která se týkala otázek zla. V jedinečných případech pacientů jsme docházeli ke kořenům zla, které se reálně manifestovalo v konkrétních "kazuistikách" člověka. Otázky okultismu, New Age, závislostí různého druhu, nejsou vůbec mimo realitu, naopak, terapeut, psychiatr i kněz se s nimi setkává poměrně často.

Přednáška, která se postupně proměnila v diskusi, byla přesně zacílena na zdroje zla, bohužel jeho komplexnosti, včetně rodových záležitostí. Přes Boží Milost, s kterou každý křesťanský profesionál počítá a je to jakýsi "bonus" v procesu léčby u klienta, je obrovsky důležité správné zacházení s člověkem - vytvoření blízkosti v přirozené rovině, je mnohdy startem v uzdravení člověka, jak v jeho psychické, duchovní úrovni a nakonec v té tělesné.

Další, třetí setkání, plánujeme na první květnový týden. Pokud je někdo, kdo by se k takovému setkání rád připojil, kontaktuje mne prosím na emailu:ulrichova.monik [at] seznam.cz (ulrichova[dot]monik[at]seznam[dot]cz).

P. Ellias Vella ve svých duchovních cvičeních zdůrazňuje, že pouze láska uzdravuje. Vyprosme si takovou Milost, aby ti, kteří jsou nám svěření, toto pocítili. (Monika Ulrichová)


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.