Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Myšlenky papeže denně před návštěvou Slovenska


Z Vatikánu
Datum:

Měsíc před návštěvou papeže Františka na Slovensku spouští Konference biskupů Slovenska projekt denního zasílání myšlenek a podnětů, jejichž autorem je Svatý Otec.

 Navazovat budou na evangelium dne. Myšlenky budou součástí obrázku, který obdrží všichni přihlášení na e-mail. Zaregistrovat se dá uvedením svého jména a emailové adresy na oficiální stránce přípravy www.navstevapapeza.sk (v části Duchovná príprava - Myšlienky emailom). Cílem projektu je pomoci všem, kteří projeví zájem, duchovně se připravit na návštěvu papeže Františka na Slovensku.

 

https://imageeditordmp.blob.core.windows.net/cirkevcz/cbk.blob.core.windows.net/cms/ContentItems/32227_32227/m_aspectcrop__w_768__h_432__o/1628761724.jpeg

Projekt navazuje na podobné iniciativy, které realizuje KBS během postního a adventního období. Jde o zasílání myšlenek různých osobností, které zájemci dostávají do svých e-mailových schránek. Aktivně ho sleduje pravidelně několik desítek tisíc registrovaných lidí. Jsou mezi nimi nejen biskupové a kněží, ale i tisíce laiků ze Slovenska i zahraničí. Desítky tisíc lidí si myšlenky denně četlo a sdílelo na sociálních sítích. Aktivně je promovala tisková kancelář KBS, Rádio LUMEN, biskupové a další stránky. V podobném duchu bude projekt fungovat i tentokrát.

Projekt zastřešuje tisková kancelář KBS. Myšlenky a fotografie vybral bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko, který odpovídá za duchovní přípravu návštěvy papeže Františka na Slovensku. Myšlenky graficky zpracoval Ľubomír Valient z Považské Bystrice. Projekt je součástí oficiální duchovní přípravy na návštěvu papeže Františka na Slovensku.

Zdroj: TK KBS

Na fotografii papež František se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou.