Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Výročí kostela ve Velešicích


Datum:

V sobotu 13. srpna ve Velešicích na Jičínsku oslavili poutní slavnost a zároveň si připomněli 400 let od dokončení chrámové lodi kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Výročí kostela ve Velešicích

Mons. Pavel Rousek, farář z Vysokého Veselí, pod které obec Velešice spadá, přivítal na slavnosti královéhradeckého biskupa Mons. Jana Vokála.

Po bohoslužbě, které se zúčastnila zhruba stovka poutníků, se konalo na farní zahradě malé pohoštění a beseda. Místní farníci se na ní s radostí setkali s dlouholetým duchovním správcem ve Vysokém Veselí, P. Antonínem Koukalem. Ten zde působil od svého vysvěcení v sedmdesátých letech až do odchodu na trvalý odpočinek do kněžského domova ve Staré Boleslavi v roce 2007. Po celou dobu neúnavně pečoval o svěřené kostely a farní budovy. Přes četné překážky ze strany úřadů komunistického Československa se mu řadu z nich podařilo téměř svépomocí opravit. Mons. Pavel Rousek k tomu poznamenal: „S výsledky jeho práce se setkávám na každém kroku a stále musím obdivovat nasazení, se kterým ve farnosti působil. Během posledního rozhovoru na mě silně zapůsobilo, když mi P. Koukal řekl, že se za nás nejen modlí, ale že tu duchovně bydlí s námi.“


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.