Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Týden s bohoslovci


Datum:

Jako každý rok v závěru prázdnin se v Hradci Králové v těchto dnech (26.-30.8.2011) setkávají bohoslovci se svým biskupem a představenými.

Týden s bohoslovci

Akce má v královéhradecké diecézi svou tradici, na její konání pod biskupem Dominikem Dukou letos navazuje nový biskup Jan Vokál. Program má svou lety vybudovanou strukturu - do hlavního rámce společné modlitby a mší svatých je v jednotlivých dnech zasazována dílčí náplň jako přednášky různých kněží, společný kulturní zážitek či celodenní výlet; letos se do mírně zkráceného týdne nevešel brigádnický den. Samozřejmě bohoslovcům nechybí dostatek času na osobní rozhovor s biskupem a navázání bližšího vztahu s ním a s dalšími kněžími, budoucími spolubratry.

 

Již při zahajovací bohoslužbě přijali dva bohoslovci službu lektora, což je jeden ze stupňů kněžské formace.

 

Jeden z osmi přítomných bohoslovců Ondřej Kunc k dosavadnímu průběhu poznamenal:
"Je to pro nás povzbuzení do budoucí kněžské služby. Letos jsme při sobotním výletě zavítali do kláštera Želiv, pak jsme navštívili Lipnici nad Sázavou a prohlédli tři tamní gotické kostely pod hradem, kde jsme měli historický exkurz o liturgickém prostoru. V neděli jsme ve dvou skupinách doprovázeli naše představené na bohoslužby v diecézi. Ještě nás čekají nějaké přednášky a opékání v zahradě. Je to pěkné každoroční setkání."


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.