Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní pouť se konala v Malých Svatoňovicích


Datum:

V sobotu 17. srpna se v Malých Svatoňovicích uskutečnila diecézní pouť. Hlavním celebrantem mše svaté u kostela Sedmi radostí Panny Marie byl biskup Jan Vokál.

Diecézní pouť se konala v Malých Svatoňovicích

Slavnost byla zahájena v 10 hodin pobožností v nedalekém Mariánském sadu. Poté měli poutníci možnost vyslechnout přednášku o působení misie svatých Cyrila a Metoděje od profesora Petra Piťhy. Přesně ve 12 hodin začala na prostranství před poutním kostelem Sedmi radostí Panny Marie mše svatá. V homilii se profesor Piťha zamyslel na fenoménem poutnictví, který ve společnosti vždy prokazatelně nabývá na intenzitě během krizových a zlomových období. Podle něj není náhodou, že jsme svědky něčeho podobného i v dnešní době.  

Po skončení bohoslužby si mohli přítomní zvolit z dalších variant programu. Ať to bylo představení Národní pouti do Svaté Země na závěr Roku víry, nebo představení projektu obnovy zdejšího poutního místa.

Právě to čeká podle slov duchovního správce Ladislava Hojného v nejbližších letech velká proměna. Je vypracován projekt na jeho celkovou revitalizaci a předeším vybudování zázemí pro poutníky, které v současnosti tak citelně chybí.

Den uzavřela modlitba růžence, obřad zasvěcení Panně Marii a slavnostní Te Deum.  

Fotogalerii naleznete zde.


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.