Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pozvání na celostátní setkání mládeže


Datum:

Pozvání na celostátní setkání mládeže

Mons. Jiří Paďour zve mladé lidi na Celostátní setkání mládeže v Táboře ve dnech 13. - 19. 8. 2007. Další informace o setkání se dozvíte na webových stránkách http://www.tabor2007.signaly.cz/.

Bratři a sestry,

na začátku postní doby se na vás obracím jako biskup – delegát ČBK pro pastoraci mládeže s velmi naléhavou výzvou: Myslete na mládež! Vedle obvyklého zamyšlení nad naším životem, s touhou po Boží blízkosti během postní doby, chceme vyburcovat vaše svědomí k pronikavému zpytování o tom, jak se o naši mládež staráme. Nemůžeme ji přece nechat na pospas bezbřehému bezbožnému působení, kterého jsme svědky na všech stranách v nebývalé intenzitě a dosud neznámých formách. Nenechte se strhávat plytkostí a slizkostí, kterou jsou zaplavena média. Kdo ví, jestli se ještě vzpamatujeme z hluku, který se vedral do všech koutů světa, i do naší země a prostoupil společný i intimní prostor. Kdo se to posmívá Kristu, když žádá čistotu srdce!?

Kristus před námi visí na kříži, abychom nezoufali. Vstal z mrtvých pro naši spásu. Rozumíme jeho oběti? Jsme schopni oběti? Neopouštějme Krista, vynikajícího učitele života, jak nám to prostě, pevně a moudře sdělují evangelia. Následujme Krista Pána každý osobně a zároveň společně v církvi a s církví.

Svatý otec Jan Pavel II. zavedl každoroční oslavy světového dne mládeže. Slavíme je v okruhu Květné neděle s biskupy na celém světě. Svatý otec věděl, že je třeba mládež sdružovat. Nacházet způsoby a možnosti, aby se mladí mohli sejít ve víře, aby mohli vyjádřit svou radost a rostli v ušlechtilé lásce, v obohacujících vztazích, aby se naučili v modlitbě hledat svou životní cestu, nechali se inspirovat Slovem Božím a hlavně aby zažili pravdu, kterou vyjádřil Pán Ježíš: „Kde jsou dva nebo tři v mém jménu, já jsem uprostřed nich.“ To se děje v různých společenstvích, ve farnostech, hnutích a řádech. To je chvályhodné a obdivuhodné.

Zvláštní příležitostí však může být a bývá právě zmíněné diecézní setkání mládeže s biskupem před Květnou nedělí. Chceme na ně pozvat tímto listem všechny mladé, a vás ostatní prosíme o podporu v modlitbě a o zájem, s kterým budete mladé sledovat a podporovat.

Chceme právě tak už nyní a při této příležitosti pozvat mladé lidi na letní celorepublikové setkání v Klokotech u Tábora 13. – 18. srpna tohoto roku. Těší nás, že se někteří už podílíte velmi účinně, s obětavostí, radostí a nasazením na přípravách.

Tolik si my biskupové přejeme oslovit všechny mladé a setkat se s vámi.


Pro dobu postní, velikonoční i pro naše setkání, kéž nám všem Pán Bůh požehná.

X Mons. Jiří Paďour

biskup českobudějovický

delegát ČBK pro pastoraci mládeže


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.