Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Veřejná charitní sbírka „Hledáme tisíc Josefů“


Datum:

Veřejná charitní sbírka „Hledáme tisíc Josefů“

Když tisíc Josefů pomůže a daruje po tisícovce korun, umožníme farnosti sv. Josefa v Indii postavit kostel sv. Josefa, který bude sloužit také jako nová škola pro děti.

Tento projekt bude realizován v rámci projektu Adopce na dálku®. Najděte si svého Josefa, s kterým přispějete na tuto sbírku – konto: 22770022/0800, v. s. 1072, u České spořitelny a.s., Praha. Tuto veřejnou sbírku pořádá Diecézní katolická charita Hradec Králové k 15. výročí svého založení.

 

Nedávno jsem měl možnost v rámci našeho projektu Adopce na dálku® se svými kolegy navštívit indický stát Karnataka, kde žijí sponzorované děti. To, co jsem tam viděl a prožil, mě hluboce zasáhlo.

V jedné velmi chudé zemědělské oblasti, kde není žádná práce, jsem se setkal s indickým knězem, který se snaží lidem pomoci zajistit lepší podmínky pro život. Obyvatelé vesnic se živí tím, že chodí do obecních lesů na dřevo a prodávají ho ve městě. Scházejí se v místním zchátralém kostele sv. Josefa, který slouží také jako škola pro děti a centrum pro rodiny. Denně ho navštíví až 50 rodin, v neděli pak přes tisícovku lidí. Většina z nich však musí stát venku, protože kostel je velmi malý.

Vesničané touží po novém a větším kostele, kam by se vešlo i několik školních tříd. Každá rodina už na jeho stavbu přispěla částkou 500 rupií a vdovy 250. Potřebují ještě asi jeden milión našich korun. A protože jde o farnost sv. Josefa a kostel sv. Josefa, obracím se s prosbou hlavně na všechny Josefy. Když nám tisíc Josefů pomůže a každý daruje po tisícovce korun, stane se jejich touha skutečností.

Mons. Josef Suchár

 


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.