Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poděkování za pomoc misiím skrze PMD v roce 2006


Datum:

Poděkování za pomoc misiím skrze PMD v roce 2006

Bude přečteno na závěr nejbližších nedělních bohoslužeb a vyvěšeno ho na vývěsku.

Milí přátelé,

chtěl bych Vám upřímně poděkovat, že jste i v minulém roce prokázali svoji lásku k misiím ať už svými modlitbami, osobním nasazením nebo finančním přispěním. Skrze PMD jste věnovali přes 25 milionů Kč, což je o 6 milionů Kč více než předchozí rok.

 

Nedávno jsem navštívil asi třetí nejchudší zemi světa, africkou Malawi, kde ze 13 milionů obyvatel je 1 milion sirotků. Jejich rodiče zemřeli na AIDS, malárii nebo podvýživu. Viděl jsem na vlastní oči, jak se naše pomoc dobře využívá a dostává právě k těm nejchudším. Kromě Malawi jsme díky Vaší štědrosti mohli pomoci ještě do dalších 8 zemí, např. Indie, Ugandy, Peru a Bangladéše.

 

Vaše dary z Misijní neděle na Dílo šíření víry umožňují např. stavbu kostelů, nákup aut a podporu katechetů. Sponzorovali jste i bohoslovce a životně nutnou pomoc zahrnující výživu, studium, katechezi, lékařskou a hygienickou péči pro více než 47 tisíc dětí. Jménem chudých Vám ze srdce za vše děkuji a spoléhám na další spolupráci s Vámi. Sám Ježíš, kterého se tímto osobně dotýkáte, Vám jistě Vaše misijní úsilí odmění.

 

P. Jiří Šlégr, národní ředitel PMD


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.