Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mateřské centrum Ledňáček už v provozu


Datum:

Mateřské centrum Ledňáček už v provozu

Oblastní charita Havlíčkův Brod otevřela 29. března v pořadí již třetí mateřské centrum, které nese název Ledňáček a sídlí v prostorách bývalé cvičné kuchyně v areálu ZŠ Komenského v Ledči nad Sázavou.

Za nápadem založit ve městě mateřské centrum stojí maminky Eva a Jana, které se poprvé potkaly před 2 lety, kdy obě měly malé dítě. Jejich dětem chyběl kontakt s vrstevníky a také ony chtěly být více v kontaktu s dalšími maminkami na mateřské či rodičovské dovolené.

V mateřském centru mají maminky prostor pro navázání nových přátelství, načerpání nových nápadů, mohou si předávat zkušenosti a podělit se o každodenní radosti a starosti. Děti se setkávají s vrstevníky, připravují se na vstup do kolektivu v mateřské škole, získávají první zkušenosti s výtvarnými technikami, s hudební nebo tělesnou výchovou.

Mateřské centrum Ledňáček je otevřeno každé úterý a čtvrtek od 9 do 11 hodin. "Budeme společně připravovat pravidelné programy, ale i jednorázové akce jako Buřtyáda či Pohádkový les", uvedla Eva Chvátalová.


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.