Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Začíná třetí ročník Hudebního léta


Datum:

Začíná třetí ročník Hudebního léta

Po úspěšných dvou letech připravuje římskokatolická farnost v Heřmanově Městci pokračování pravidelných letních koncertů.

V závěru června bude zahájen v našem městě III. ročník cyklu koncertů duchovní hudby Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje. Víkendové koncerty v pravidelném rytmu čtrnácti dnů budou kulturní a vzhledem k charakteru uváděné hudby svým způsobem i duchovní nabídkou jak místním občanům, tak turistům a příležitostným návštěvníkům města až do konce měsíce srpna. Pestrou dramaturgií tohoto „festivalu“ vzniká zajímavá a pestrá nabídka pro hudby milovné posluchače.

 

Celý festival zahájí svým recitálem kytaristka a folková zpěvačka Eva Henychová. Následovat bude koncert mladého varhaníka Petra Žáka obohacený o dvě trubky – nástroj, který v chrámovém prostoru zní zvláště impozantně. Jedním z vrcholů celého hudebního léta bude vystoupení předního českého varhaníka a profesora Pardubické konzervatoře Václava Uhlíře spolu s hobojistkou Pardubické komorní filharmonie Ludmilou Bartoníčkovou. Zpestření celému cyklu dodá soubor historických nástrojů SoliDeo. Jejich vystoupení je pozvánkou do hudební historie, která je spjata právě s duchovní hudbou. Závěrečný koncert celého festivalu bude v režii absolventky Pardubické konzervatoře Kateřina Jirešové a houslisty Petra Boůvky. Týden před tradiční heřmanoměsteckou poutí se tak celé hudební léto uzavře.

 

Věříme, že si z nabídky koncertů vyberete a v parných letních dnech přijmete pozvání do působivého prostředí kostela sv. Bartoloměje. Prostředí obohacené o krásnou hudbu nabízí možnost nevšedního kulturního i duchovního zážitku. Určitě nebudete litovat.

 

Marek Výborný

Termíny koncertů:

24. 6. 2007

08. 7. 2007

22. 7. 2007

12. 8. 2007

19. 8. 2007


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.