Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní sbírka na charitu


Datum:

Diecézní sbírka na charitu

Milí bratři, milé sestry,
na neděli 4. 11. 2007 byla vyhlášena sbírka na podporu činnosti Diecézní charity v Hradci Králové. Poprvé za 15 let její existence jako sbírka jediná.

Diecézní charita letos završila 15. rok své obnovené činnosti. Též díky vaší podpoře a aktivitám se nám podařilo vybudovat rozsáhlou síť sociálních a zdravotnických služeb.

Naše pomoc nese své plody, ale je podepřena i obrovským úsilím. Chtěli bychom tímto poděkovat také vám všem, neboť bez obětavé práce a finančních příspěvků mnohých z vás, by nebylo možné naše plány úspěšně realizovat.

Jsme ovšem na prahu velkých změn. Zákony a předpisy nás stále více svazují a různí taky odborníci předepisují, jak máme o koho pečovat. I na vaší štědrosti a ochotě podílet se na naší činnosti také osobně, zavisí jakou míru samostatnosti a svébytnosti si vůči krajům a státu zachováme. Finančně vyjádřený církevní příspěvek na činnosti charity v diecézi činí přibližně 0, 7 % našich výdajů. Vím, a jsem za to vděčný, že je zde mnoho jiných způsobů podpory činnosti charity, které nelze penězi vyčíslit, ale řeč čísel je v očích a počítačích úředníků nekompromisní. Chceme zůstat charitou v pojetí milosrdného Samaritána, chceme dávat tam, kde vidíme nouzi a potřebu, nejen tam, kde nám to stát dovolí - a k tomu potřebujeme vás, vás všechny, vaše modlitby, vaše ruce, vaše nápady...

Děkujeme, že stále více nasloucháte našemu volání, našim prosbám o pomoc. Proto vás i tentokrát prosíme, věnujte této sbírce takovou pozornost, jakou si zaslouží, neboť není pouze vizitkou vaší ochoty a štědrosti, štědrosti věřících v naší diecézi, ale i znamením sounáležitosti pro nekřesťany a především pokladem, který si střádáme na věčnost.

Za Diecézní charitu Hradec Králové vše dobré přeje

                                                                                   Jiří Stejskal
                                                                                   ředitel DCH HK


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.