Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Návštěva partnerů z Indie v ČR


Datum:

Návštěva partnerů z Indie v ČR

V listopadu zavítá do Hradce Králové indický arcibiskup Bernard Moras, který je patronem projektu Adopce na dálku.

Projekt je zaměřen na pomoc chudým indickým dětem.

"Letos přijede otec arcibiskup Bernard Moras z arcidiecéze Bangalore společně s dalšími indickými biskupy Petrem Machado z diecéze Belgaum a Derekem Fernandesem z diecéze Karwar, s nimiž spolupracujeme na projektu Adopce na dálku. Přivítáme i koordinátorky tohoto projektu sestru Theresu z arcidiecéze Bangalore a Marian z diecéze Belgaum",
upřesnila Gabriela Sebö z Diecézní charity Hradec Králové, vedoucí Adopce na dálku.

Hlavní setkání pro veřejnost se uskuteční 19. 11. v 16 hodin v Novém Adalbertinu v Hradci Králové. Návštěvníci setkání se mohou těšit také na výstavu fotografií Pavla Zuchnického pod názvem "Indie - kroky naděje" a pestrý doprovodný program k 15. výročí diecézní charity (viz zde). V 19.30 hodin bude v kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní mše svatá, kterou bude celebrovat otec biskp Dominik Duka OP za spoluúčasti našeho otce arcibiskupa Karla Otčenáška a všech biskupů z Indie.

"Na setkání s hosty z Indie se mohou těšit dárci a příznivci adopce, kteří přijedou do Hradce Králové, Pardubic, Neratova a Poličky. Během týdenní návštěvy budou hosté také informovat studenty několika českých škol o situaci ve svých diecézích v Indii, o tom, co se jim zatím podařilo nového zrealizovat a co mají v plánu do budoucna", uvedla Gabriela Sebö.


Další zprávy

Z diecéze

test

test
Z diecéze

Adopce naruby - novinka Diecézní charity

Děti si vyberou svého adoptivního dárce samy.
Z diecéze, Česko

Noc kostelů

Tématem letošního ročníku je srdce.