Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní setkání seniorů 2021


Z diecéze
Datum:

Královéhradecký biskup Jan Vokál zve seniory na Diecézní setkání seniorů do Hradce Králové. Téma setkání Stáří jako inspirace k aktivitě.

Účastníci se budou moci tentokrát v Hradci Králové potkat také s apoštolským nunciem Charlesem D. Balvo, který bude s diecézním biskupem Janem celebrovat v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí  mši svatou.

V souvislosti s papežovým oznámením o Světovém dni prarodičů a seniorů, který se bude každoročně slavit vždy čtvrtou neděli v červenci, v blízkosti liturgické památky sv. Jáchyma a Anny -Ježíšových prarodičů, sdělil vatikánský Úřad pro laiky, rodinu a život:  „…pastorace seniorů je neodkladnou prioritou v každém křesťanském společenství. V encyklice Fratelli tutti připomíná Svatý otec, že nikdo se nezachrání sám, a proto je nutné docenit duchovní i lidské bohatství, předávané skrze pokolení“.

Úřad pro laiky, rodinu a život již uspořádal první kongres, věnovaný pastoraci seniorů, a po dnešním ustavení nového Světového dne chce vyvíjet ještě důraznější úsilí, které by zamezovalo „odpisu“ starých lidí a naopak doceňovalo jejich charismata.

Více o programu setkání naleznete níže na plakátu.